The sea-buckthorn is one of the best known plants that scientists position among the top ten most powerful curative plants in the world.

Although in contemporary Greece, sea-buckthorn has been used for the past two years, in antiquity it had a widespread use. It owes its name to the armies of Alexander the Great, who noticed that sick and injured horses that ate leaves and fruit of the plant healed and recovered their strength faster, while their hair took a shiny glow. The Greek name of sea-buckthorn, “Ippofaes”, means bright, shiny horse (ippos: horse, faos: light, glow).


In the classical Tibetan medicine book 'Sibu Yidian", written in the 18th century, thirty whole chapters are devoted to the therapeutic properties and uses of the plant. In India it is a fundamental parameter of Ayurveda, as well as an integral part of  the Chinese pharmacy. In Mongolia it has been used for centuries as an excellent invigorating beverage. Legend has it that Genghis Khan and his army drank sea-buckthorn juice to increase stamina and speed up the healing process of their wounds.


The fruit, red small berries, are among the richest in nutrients in the realm of plants.
It contains vitamins A, B1, B2, C, E, powerful antioxidant compounds, amino acids, minerals and trace elements, phytosterols that help in the battle against cholesterol. The presence of 15 or more antioxidant substances, fatty acids Ω3, Ω6, Ω7, Ω9 and many other ingredients make it the ultimate food in the world, with a significant contribution to the health of the organism.


Today we can find sea-buckthorn as a food supplement, an ingredient for pharmaceutical compounds and cosmetic formulations, as well as an independent medicinal preparation for numerous ailments, while fruit juices and jams are made from the berries.


In the area of cosmetics and beauty it is well-known for offering:

·         luster to hair, nails and skin
·         energy and well-being
·         all the benefits of Omega fatty acids
·         carotene to protect from sun rays


In the VALMONT range we can  find it in the “Nature” line and more precisely in the lotion  “PRIMING WITH A HYDRATING FLUID” where its fruit acids help to remove dead skin cells and allow skincare products then applied, to penetrate and be more effective, leaving skin smoother and softer.


Ένα αρχαίο καρπό που χάριζε λάμψη στα άλογα


Το ιπποφαές είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά που τοποθετείται από τους επιστήμονες στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο.

Αν και στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται μόνον την τελευταία διετία, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν ιπποφαές, που στα νέα ελληνικά σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος: άλογο, φάος: φως, λάμψη).


Στην κλασική θιβετιανή φαρμακευτική βίβλο «Sibu Yidian», που έχει γραφτεί το 18ο αιώνα, τριάντα ολόκληρα κεφάλαια είναι αφιερωμένα στις θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις του φυτού. Στην Ινδία αποτελεί βασική παράμετρο της Ayurveda, ενώ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής φαρμακευτικής. Στη Μογγολία χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως άριστο τονωτικό. O θρύλος λέει ότι ο Τζένγκις Χαν και ο στρατός του έπιναν χυμό από ιπποφαές, προκειμένου να αυξήσουν την αντοχή και να επιταχύνουν τη θεραπεία των πληγών τους.

Οι καρποί του που είναι σαν μικρά κόκκινα μπαλάκια, είναι από τους πιο πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά στο φυτικό βασίλειο.
Περιέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2,C, E, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, αμινοξέα, πλήθος μετάλλων και ιχνοστοιχείων,  φυτοστερόλες που βοηθούν στη μάχη κατά της χοληστερόλης. Πάνω από 15 αντιοξειδωτικές ουσίες, λιπαρά οξέα Ω3, Ω6, Ω9 και Ω7, και πολλά άλλα συστατικά το καθιστούν μια κορυφαία τροφή στον κόσμο, με σημαντική συμβολή στην υγεία του οργανισμού.

Σήμερα βρίσκουμε το ιπποφαές ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, αλλά και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες.

Στο χώρο των καλλυντικών και της ομορφιάς χρησιμοποιείται και είναι γνωστό γιατί χαρίζει:

  • Λαμπερά μαλλιά, νύχια και δέρμα
  • Ενέργεια και ευεξία
  • Όλες τις ωφέλειες των λιπαρών Ω οξέων
  • Καροτένια για την ακτινοβολία

Στη VALMONT το βρίσκουμε στη σειρά Nature και πιο συγκεκριμένα στο «PRIMING WITH A HYDRATING FLUID» όπου τα οξέα φρούτων του αφαιρούν τα νεκρά κύτταρά της επιδερμίδας και βοηθούν τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται  στη συνέχεια να είναι πιο αποτελεσματικά, αφήνοντας το δέρμα πιο λείο και πιο απαλό.


 Spa Mind
15, November 2011

0 commentaires

Post a Comment

 
Copyright 2010 Spa Mind - Discover the world of spa in Greece - Designed by