This month, Executive Chef Sotiris Evangelou of the Hotel Grande Bretagne shares a savory recipe with the readers of Spa Mind:

Ingredients:
(single serving)
180 gr. sea bass filet
6 asparagus
onion
2 bay leaves
lemon
olive oil
salt & pepper

Directions:
Poach the sea bass in water and add 2 bay leaves, a little onion, salt and pepper. Keep warm.

Clean and wash the asparagus. Cut 3 of them into thin slices and marinate with olive oil. Boil the rest of the asparagus in salted water.
Place the whole asparagus pieces on a plate while warm and sprinkle with olive oil. Place the sea bass filet on top and garnish with the slices of marinated asparagus. Serve immediately.


Αυτό το μήνα, ο Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία μοιράζετε μια γευστική συνταγή με τους αναγνώστες του Spa Mind:

Λαυράκι ποσέ με συνδυασμό μαριναρισμένων και βραστών
σπαραγγιών

Υλικά:
(για 1 μερίδα)
180 γρ. φιλέτο από λαυράκι
6 σπαράγγια
Κρεμμύδι
Δάφνη
Λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ποσάρουμε το λαυράκι σε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 φύλλα δάφνης, λίγο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Το διατηρούμε ζεστό.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπαράγγια. Κόβουμε τα 3 από αυτά σε λεπτές φέτες και τα μαρινάρουμε με λαδολέμονο. Τα υπόλοιπα σπαράγγια τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Τοποθετούμε τα ολόκληρα σπαράγγια ζεστά στο πιάτο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Απο πάνω βάζουμε το φιλέτο απ’ το λαυράκι και γύρω και πάνω από αυτό τις φέτες από τα μαριναρισμένα σπαράγγια. Σερβίρουμε αμέσως.




0 commentaires

Post a Comment

 
Copyright 2010 Spa Mind - Discover the world of spa in Greece - Designed by